На 48 години, на Богоявление приключи земният път на големия български актьор Иван Ласкин. На толкова ни напусна и неговият непрежалим приятел Чочо Попйораднов, който Ласкин често споменаваше. Въпреки че по думите му "няма загуба, ако някой е в сърцето ти".

Отиде си Иван Ласкин
 
 
След себе си той остави две обични дъщери - Люба от Мирослава Гоговска, и София – от Александра Сърчаджиева, с която живееше и за която говореше с огромна любов. Казваше за себе си, че въобще не го интересува как ще го запомнят хората, а как ще го запомнят дъщерите му. 

​​​Отиде си Чочо Попйорданов
 
 
Роден е на 10 март 1970 г. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на проф. Здравко Митков. Започнал е професионалната си театрална изява в театър „Сълза и смях“, а след това е играл в повечето софийски театри, както и на немалко театрални сцени в страната.

Почина Пепа Николова
 
 
Обичан е и заради многото си роли в български игрални филми като „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“, „Магьосници“, „Колобър“, „Приятелите ме наричат Чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“. Участвал е и в европейски и американски продукции.

Ивановден е - традиции и обичаи (ВИДЕО)
 
 
Извън актьорството любимото му занимание беше ловът (всеки път дебело подчертаваше, че не убива животни). Обичаше и кулинарията. И природата. Сам споделяше и за проблемите си с алкохола, за които казваше, че се опитва да пребори. Имаше пиперлив и точен език. Умееше да се надсмива над глупостта, малодушието и посредствеността. А българската публика не беше безразлична към него. 

Васко да Гама от село Рупча остана завинаги на 48 години
 

Поклонението пред Иван Ласкин ще бъде утре, 8 януари, от 12.30 ч. в църквата Свети Седмочисленици.