„Софийска вода” полага канализационни колектори на бул. „Цар Борис” ІІІ
„Софийска вода” полага канализационни колектори на бул. „Цар Борис” ІІІ / netinfo

На 11 юни 2008 г. от 11.30 ч. „Софийска вода” започва втория етап от мащабния инвестиционен проект за изграждане на канализационен колектор в кв. „Гърдова глава”, район „Витоша”. Гости за официалното полагане на първата тръба ще бъдат г-н Бойко Борисов - кмет на София, г-жа Ирина Савина - зам.-кмет на София и г-н Любен Петров – кмет на район „Витоша”.

Ден по-рано дружеството приключва първия етап по изграждането на канализационна шахта, към която ще бъдат прикачени повече от половин километър канализационни тръби с диаметър 1400 мм. Стойността на проекта е 1 222 000 лева.

Той предвижда полагането на 581 метра канал и 99 метра водопроводи на територията на Гърдова глава. Изграждането на канализационния колектор ще бъде приемник за дъждовните и битовите отпадъчни води на по-голямата част от местността и ще даде възможност за развиване на добра отводнителна система в района, съобразена със засиленото ново строителство.

След приключване на строителните работи, повече от 1000 клиенти, бъдещи и настоящи, ще получат по-добра ВиК услуга, както и ще бъдат подобрени екологичните и санитарно-хигиенните условия.

Полагането на първата канализационна тръба ще се състои в сряда, 11.30 часа, на локалното платно на бул. Цар Борис ІІІ (в посока Центъра, непосредствено преди кръстовището с Околовръстен път).