Сбогом, Маестро!
Сбогом, Маестро! / снимкa: Sofia Photo Agency

Десетки хора, близки и приятели се простиха с големия български диригент и композитор – Вили Казасян. Поклонението се състоя в църквата “Св. Седмочисленици” в столицата.

Маестро Казасян почина в събота на 73-годишна възраст. Повече от 35 години той беше диригент на Биг Бенда на Българското национално радио. Създател е на популярния конкурс „Тромбата на Вили”, написал е музика за повече от 15 филма. Едни от най- популярните песни, които е композирал са „Детство мое”, „Да е влюбен този свят” и други.

„Човек с много качества. Освен дарбата и таланта, освен това, което всички споделиха – чувството му за хумор, то не е само чувство, то е и усещане за усмивка в живота. Това беше основата му и беше силата на Вили” каза „на сбогуване” с Вили Казасян министърът на културата Стефан Данаилов.

„Беше един от най-готините пичове, които познавам. Звучи грубо, но това е един от най-добрите и хубави хора. Освен, че е невероятен човек, невероятен професионалист. Нещо, което в България липсва. Когато губим професионалисти, е много жалко, защото те се броят на пръстите на едната ръка”, каза пък продуцентът и режисьор Магърдич Халваджиян.

„Най-прекрасният, една епоха си отиде, един свят си отиде, няма такива като него” – с тези думи изпрати Маестрото певицата Богдана Карадочева.