Сатирата черпи за рождения си ден с комедиен уикенд през април
Сатирата черпи за рождения си ден с комедиен уикенд през април / netinfo

По повод на рождения си ден - 7 април, през този месец Сатиричният театър "Алеко Константинов" прави подарък на зрителите си - "Уикенд в Сатирата". Почитателите на комедията имат шанса да гледат в три последователни вечери три спектакъла на обща стойност 12 лева, съобщават от трупата.

"Маратонът" започва на 22 април с "Лека форма на тежка депресия". В спектакъла по текстове на Станислав Стратиев светофарът свети само червено. На него се събират героите на Светослав Пеев, Росица Александрова, Веселин Цанев и Ивайло Калоянчев. Докато чакат и се забавляват с разсъждения върху абсурдите на нашата действителност, компания им правят група улични музиканти. Чакането се проточва, времето минава, а светофарът продължава да свети без промяна само червено.

Спектакълът е със специалното участие на доайените на Сатирата Никола Анастасов и Вели Чаушев, които се редуват в ролята на Стареца - фрагмент от пиесата на Стратиев "От другата страна".

Фарсовият шедьовър на Нобеловия лауреат Дарио Фо "Не всеки крадец е мошеник" може да се види на 23 април. Това е първата постановка на пиесата в България. Крадец влиза в празна богаташка къща, за да я ограби. Неочаквано започват да се прибират собствениците, които също разчитат, че семейното им жилище е празно. Всеки е решил да покани любовницата си. Положението излиза извън контрол, когато в дома се озовава и ревнивата съпруга на крадеца. . .

Участват Александра Сърчаджиева, Ернестина Шинова, Албена Павлова, Явор Борисов, Кирил Бояджиев. Спектакълът е копродукция с Общинския драматичен театър "Боян Дановски" - Перник.

Известен италиански тенор пристига в Америка, за да е звездата в оперно представление. По случайност се нагълтва с приспивателни и някой трябва да спаси спектакъла - в "Тенор под наем", на 24 април. Въпросът е не само кой ще изпълни ролята, но и как да стане така, че публиката да не забележи подмяната. Налага се да се измамят и тълпите от почитатели, които обсаждат хотелската стая на прочутия тенор.

В ролите са Пламен Великов, Полин Лалова, Стефан Щерев - Чечо, Ана Вълчанова, Янина Кашева, Веселин Ранков.

Като бонус купилите билети от театралния уикенд могат да гледат с намаление - срещу 3 лв., и премиерното представление за деца "Новите дрехи на краля". Драматизацията по приказки на Ханс Кристиан Андерсен ще се играе на 23 и 24 април, събота и неделя, от 11.30 часа.

Източник: БТА