Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев / БГНЕС
„Даряването е осъзнат акт на ангажираност към развитието на обществото ни, който се възпитава. Затова е важно примерите, които вие давате в ежедневието да бъдат добър образец за подражание и за поведение на младите хора в България“. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на церемонията по връчването на тринадесетите годишни награди "Най-голям корпоративен дарител" за 2018 г., на която беше домакин по-рано днес. 
 
Държавният глава посочи, че не е просто достатъчно да даряваш някакви средства, трябва да даряваш сърце преди всичко, да даряваш надежда и да споделяш средства, време, идеи, труд, но да правиш обществото ни по-съпричастно към идеята за една по-хуманна, по-цивилизована, по-модерна България.
 
Президентът връчи наградата в категория „Личност, допринесла за развитие на дарителството в България“. Носител на приза е Игнат Канев, управител на благотворителна фондация, канадски магнат и филантроп с български произход.
 
В категория „Най-голям обем финансови дарения“ отличена беше компанията - „Дънди прешъс металс Челопеч“. През 2017 г. компанията е дарила за общественозначими каузи повече от 1,5 млн. лв.