Как реагира семейството на Ахмед Моллов, след като стана ясно, че той никога не е бил викан за трансплантация на бъбрек?
 
Както всяка друга събота и днес Ахмед беше на хемодиализа заради тежкото си заболяване. Съпругата му обаче не дойде да го посрещне след процедурата. Предпочете да изчака линейката у дома. И да се скрие от екипа ни.
 
Проверка: Ахмед Моллов не е отстъпвал реда си за трансплантация на дете

"Аз много добре помня, че баща ми три пъти беше ходил до София, а дали е записан в регистъра или не, нямам никаква представа. Ако е лъжа, че е отстъпил реда си, ние защо ще излезем по телевизията да ни чуе цяла България?", коментира за NOVA дъщерята Фикрие и обясни, че баща й ще отиде за трансплантация в Турция.
 
От агенцията по трансплантация вече обявиха, че за Ахмед никога не е имало подходящ донор. Затова няма как да е предлагал реда си на друг. Не на последно място - по правило, при подходящ донор с приоритет са децата.
 
За добрината или как мъж отстъпи на момче ред за трансплантация

По думите на Фикрие в сметката на баща й към момента има 120 000 лева. И пак по думите й, след трансплантацията, останалите пари ще се дарят на други нуждаещи се. "Хора, които не вярват на нас, че има такава ситуация в момента и по-точно, че е отстъпил реда си, моля ви се, ако искате, отивате и си дърпате парите назад", категорична бе дъщерята на Ахмед.
 
Връщането на парите обаче не е толкова лесно, колкото даряването им.
nova.bg