/ NOVA
Единадесетият сезон на „Черешката на тортата“ е най-предпочетеният от 2014 година насам сред зрителите в България
В разгара на лятото, когато интересът на аудиторията е насочен към надпреварата за най-силен футболен отбор в света, NOVA категорично запазва лидерската си позиция сред активното население на България на възраст 18-49 години. Среднодневният дял на телевизията през юни е със 75% по-висок от дела на БНТ1, а спрямо bTV - с 40%. В най-гледаното време (17:30 - 00:00), разликата в дела в полза на NOVA сред същата аудитория е 31% по-висок от дела на БНТ1 и 44% по-висок от дела на bTV.

дял зрители
NOVA

По-младите и труднодостъпни телевизионни зрители на възраст 18-34 години традиционно изразяват най-ярко предпочитанието си към NOVA, което се потвърждава от впечатляващата преднина на канала в праймтайм – 28% спрямо БНТ1 и 76% спрямо bTV. Близо три пъти по-висок дял среднодневно и над два пъти по-висок от дела на БНТ1 в праймтайм през последния месец NOVA постига сред жените на възраст 25-54 години.

дял зрители
NOVA

През юни NOVA продължава да предлага оригинално българско съдържание в телевизионния ефир. Пример за това е единадесетият сезон на „Черешката на тортата“, който започна в края на май, веднага след приключване на активния телевизионен сезон. Шеф Манчев и ентусиазираните в кулинарията звезди до момента привличат най-много аудитория от 2014 година насам – близо една четвърт от зрителите в България (24,4% аудиторен дял – Всички 4+). Това е най-предпочетеният сезон на „Черешката на тортата“ до момента и сред активното население (18-49 г.). Почти една трета от тях (32,2%) избира „гурме“ състезанието, пред което и да е друго телевизионно съдържание по същото време, което е с 87% повече от дела на bTV. Повече от два пъти по-голям е делът на предаването сред зрителите на възраст 18-34 години.

И през юли NOVA ще предложи на зрителите любими формати и премиерни сериали, каквито са „Черешката на тортата” и култовият „Хавай 5-0”. От 22.30 ч., веднага след лятното издание на Новините на NOVA, следва „София - Ден и Нощ”, а „Господари на ефира” ще продължат да покоряват тв ефира – всяка вечер, в 23.30 ч. Любими кино хитове ще допълнят програмното разнообразие на летния сезон на телевизията.

Най-актуалните и интересни събития за начало на деня и през юли ще представят водещите на сутрешния блок на NOVA Аделина Радева и Виктор Николаев в „Здравей, България”. През уикенда Мирослава Иванова ще информира зрителите за темите на деня в „Събуди се”.