Най-после! Само един билет за Ботаническата градина в Балчик
Най-после! Само един билет за Ботаническата градина в Балчик / netinfo

След повече от 15 години спорове, в Архитектурния комплекс „Двореца” в Балчик, където се намира и прочутата Ботаническа градина, най-после ще се влиза само с един билет. Това стана възможно, след като министърът на културата Стефан Данаилов и ректорът на Софийския университет Иван Илчев подписаха споразумение, което урежда този въпрос. 10 лева ще струва билетът за един от най-посещаваните паметници на културата у нас.

Влизането в Архитектурния комплекс „Двореца” в Балчик само с един билет ще стане възможно след около 40 дни. Толкова време трябва, за да се премине към системата за електронно таксуване. Приходите ще се делят по равно между Министерството на културата и Софийския университет.

Стефан Данаилов и Иван Илчев се разбраха за създаването на обществен съвет, който да обсъжда през определен период от време развитието на комплекса.

„Министерство на културата и Софийският университет са институции, между които не може да има вражда”, каза Стефан Данаилов след като сложи подписа си под споразумението. Ректорът на университета Иван Илчев се пошегува, че днешният ден е черен за българската журналистика, защото медиите вече няма да могат да се забавляват със скандали между двете институции.