„Момичето от Златния запад за първи път на софийска сцена
„Момичето от Златния запад за първи път на софийска сцена / снимка: БГНЕС

За първи път на софийска сцена ще бъде поставена операта на Джакомо ПучиниМомичето от Златния запад". Премиерата е на 13 декември от 19 часа. С нея ще бъдат отбелязани 150 години от рождението на Пучини, а представянето й е под патронажа на посланика на Италия в България Стефано Бенацо и със съдействието на Италианския културен институт.

„Момичето от Златния запад" не е от най-често поставяните заглавия от Пучини в България и по света, но самият той я смята за най-хубавата си творба. Тази опера винаги е разпалвала въображението на много режисьори, а в Националната опера и балет ще бъде представена от постановчика Вера Немирова и диригента Владимир Гяуров.

Оперни изпълнители от световно ниво (Франческа Патане, Марко Кингарии Ренцо Дзулиан) са главните действащи лица в „Момичето от Златния запад". В следващите постановки те ще бъдат заменени от солистката от монголски произход Баясгалан Дашням, Елена Бръмова, Иван Консулов,Костадин Андреев.

Освен премиерата на 13 декември, можете да гледате „Момичето от Златния запад" на 14 декември от 16 часа и на 16, 18 и 20 декември от 19 часа.