Вижте отговора в новото видео на „Живот със Синдром на Даун”
Могат ли хората със Синдром на Даун да се справят с ежедневните задачи вкъщи? Отговор на този въпрос дава новото видео на финалистите в ПРОМЯНАТА 2016/2017 г.„Живот със Синдром на Даун”. Темата за рутината и задълженията в дома е един от най-честите въпроси сред последователите на канала на Краси и Силви. Двамата споделят, че „трябва да имаме вяра в децата си и да им даваме шанс да помагат и да се включват в домашните задължения”. В клипа семейството показва как децата подреждат масата, как организират заедно забавна кино вечер и колко самостоятелни са Микаела и Крис.

За своите 4 години, Микаела, която е със Синдром на Даун, комуникира с близките си и се справя с всичко, което умеят да правят и нейните връстници. Тя е наясно с всяка съставка от вечерята, защото обича да се включва в приготовлението й, забавлява се по време на гледането на филм, сама мие зъбите си и се подготвя за сън.

Каналът на „Живот със Синдром на Даун” цели да докаже, че макар и различни, хората със синдрома са способни да водят пълноценен и щастлив живот. Още забавни и емоционални видеа от ежедневието на Микаела и нейното семейство можете да гледате в техния канал „Живот със Синдром на Даун” във Vox7.com.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.