/ NOVA
Вики Терзийска и Яна Липованска разказаха за своя проект в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”
„Мисията ни е да създаваме качествено аудио и видео съдържание за деца в България, защото такова няма. Всички съвременни родители ще ме подкрепят в тезата, че няма качествено видео, което да пуснеш на детето си и то ще се забавлява и образова едновременно.  Затова ние с Яна Липованска се заехме преди две години с тази тежка задача”, разказа Вики Терзийска от проект „Маргаритка” при гостуването си в „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Децата са колкото трудна, толкова и лесна аудитория, защото когато правиш  нещо качествено и с любов, и говориш правилно на техния език, оказва се, че не е толкова трудно. Мотивацията ни да се заемем с това е преди всичко лична, защото и двете с Вики като майки осъзнахме, че няма такова съдържание за деца, а трябва да има”, допълва Яна Липованска.

Всичко започна с лична финансова инвестиция и един компактдиск, който двете издават в края на 2016 година с участието на страхотни музикални изпълнители, които са мои приятели – Владимир Ампов – Графа, Белослава, Михаела Филева, Орлин Павлов и Любо Киров и още много други. Благодарение на тяхното безвъзмездно участие инициативата получава много голяма популярност.

Преди малко повече от година, проект „Магаритка” участва в конкурса ПРОМЯНАТА, най – голямата социално отговорна инициатива на NOVA и Фондация Reach for Change Bulgaria, с идеята да създава видеа с образователен характер за най-малките сред нас. Благодарение на успеха на „Маргаритка” в ПРОМЯНАТА и финансирането от тяхна страна финансиране проектът се разраства, а в момента приключва и първото им турне.

„Бяхме в Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив. На всяко събитие идваха най-малко по 600 деца с техните родители. Всичките ни домакини на местата, където се провеждаха събитията, казаха, че  събираме повече хора, отколкото някои известни български изпълнители. Това, което изключително важно за нас, че любимите герои на децата от нашите видеа - Биби, Мими и Маргаритка, успяха да се срещнат със своите фенове. Разказахме на децата за полезните навици по весел и приятен начин. Така тъе се забавляват, докато получават информация за важни неща”, разказа Яна Липованска.

„Имам страхотен партньор в лицето на „Приказки без край”, споделя Вики Терзийска и допълва, че в момента проектът се  радва на подкрепа и спонсорство от други хора.

„Изключително важно е да споменем ПРОМЯНАТА. Миналата година бяхме финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for change. Благодарение на ПРОМЯНАТА успяхме да реализираме аудиото и видеото на първите ни авторски музикални произведения – „Песен за цифрите” и „Песен за формите”. Без тази подкрепа нямаше да можем да реализираме всичко това. Видеото на „Песен за цифрите” пожъна неистов успех и има над 4 милиона гледания в Интернет”, каза Яна Липованска.

Проектът “Маргаритка” прави общуването между деца и родители по-лесно благодарение на музиката

„Маргаритка" създава компакт дискове с известни и любими на българските деца песни, изпълнени в съвременни аранжименти от едни от най-известните гласове на родната сцена и е финалист в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА! Приходите от продажбата на всеки диск „Маргаритка” се инвестират в построяването на музикални детски съоръжения. "Маргаритка" вече реализира първата музикална детска площадка в България в парк „Гео Милев", София.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.