Българският шампион Лудогорец стигна до равенство 2:2 срещу първенеца на Словения Марибор в решаващия плейоф за класиране в групите на Лига Европа, съобщи Gong.

Така след 0:0 в първия мач в Разград, Лудогорец се класира за шести път в групите на един от двата европейски клубни турнири.

Разградчани са единственият тим, който ще представя България е Европа през есента.
 
Драмата на препълнения стадион „Людски врът” бе повече от сериозна. След като поведоха с 2:0 през първата част, разградчани допуснаха изравняване на резултата, а в последните минути се бориха със зъби и нокти, за да не допуснат трето попадение във вратата си. В крайна сметка родният шампион успя да устиска и да задържи равенството, което се оказа скъпоценно.

Жребият за груповата фаза на Лига Европа ще се тегли в петък.

Двубоят започна добре за Лудогорец, но първата интересна ситуация в мача дойде именно пред българската врата. Антон Недялков действа разконцентрирано в 3-ата минута и извърши фаул в опасна близост до наказателното поле на разградчани. Прекият свободен удар бе изпълнен от Рон Кронаветер, който обаче стреля в стената.

Първият реален шанс за гол пред българския шампион се откри в 14-ата минута. След атака отдясно, Сисиньо центрира добре към далечната греда, където Вандерсон овладя на гърди, финтира бранител, но стреля слабо право в ръцете на вратаря.

Никой обаче не успя да спре Марселиньо три минути по-късно, когато разградчани поведоха в резултата. Бразилецът отбеляза фамозен гол с удар по диагонала. Българският национал получи отляво, напредна леко до границата на наказателното поле и след като направи залъгващо движение срещу защитник на Марибор, стреля фалцово с десния крак в далечния ъгъл на вратата, а за вратаря Пирич не остана нищо друго, освен да изгледа как топката влиза в мрежата.
gong.bg