Луда по онова момче
Луда по онова момче / netinfo

Третата книга за Бриджет Джоунс, „Луда по онова момче", ни запознава с нова фаза от живота на прочутата дама. Тук тя открива предизвикателствата на средната възраст: отглежда с гръм и трясък малчуганите Били и Мейбъл, същевременно пише филмов сценарий и се радва на компанията (или се тормози от отсъствието) на трийсетгодишното си гадже. Освен това взема категоричното решение да се примири с тиранията на социалните мрежи, да отслабне с 14 килограма и да смени обичайната пижама на кученца с подобие на секси нощничка.

На 26 май ще се появят и новите издания на първа и втора книга за неподражаемата лондончанка: „Дневникът на Бриджет Джоунс" и „Бриджет Джоунс на ръба на разума", в превод на Савина Манолова.

Луда по онова момче
netinfo

Родена през 1958 г., английската журналистка и писателка Хелън Филдинг печели популярност покрай тревогите и радостите на своя забележителен персонаж. „Дневникът на Бриджет Джоунс" първоначално излиза като анонимна вестникарска колонка в "The Independent", едва през 1996 г. е публикуван романът, който, редом с продължението си, жъне неимоверен успех. Филмовите адаптации с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт светкавично се превръщат в блокбастъри. Трите романа за Бриджет Джоунс, тази щура представителка на новия феминизъм, доказват триумфално таланта на Филдинг като сладкодумен разказвач с неповторимо чувство за хумор и самоирония.

Луда по онова момче
netinfo