Ла Скала гостува на Античния театър в Пловдив?
Ла Скала гостува на Античния театър в Пловдив? / снимкa: Sofia Photo Agency

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов е поканил трупата на известния оперен театър "Ла Скала" да гостува в Пловдив с концерт на Античния театър до края на годината.

Подготвя се и побратимяването на двата града, както и съвместна фирма между община Пловдив и фирмата, която управлява общинските обекти в италианския град „Зинкар”.

Ноу-хау ще обменят помежду си също панаирите в Пловдив и Милано. Те ще организират съвместни прояви, за да се активизират деловите отношения между двата града.

Това предвижда Меморандумът за сътрудничество, който бе подписан в Милано от изпълнителния директор на Пловдивския панаир Георги Гергов и Клаудио Артури, делегиран администратор на Миланския панаир. Има големи възможности за развитие на бизнес връзките между Пловдив и Милано и голям интерес както от страна на предприемачите, така и от страна на кметството в италианския град. Двата панаира могат да изградят своеобразен коридор, който да ускори реализирането на много съвместни проекти, коментира Георги Гергов.

Подобен договор бе сключен с Лайпцигския панаир през септември миналата година като част от стратегията на най-големия изложбен център на България да засили международните си контакти, за да създаде повече възможности за изява на българските фирми на външни пазари и за контакти с външни инвеститори.

Други новини от Пловдив