Боксьорът Кубрат Пулев - европейски шампион в тежка категория и Спортист на годината на България за 2012 г., подаде документи за магистър в Университета за национално и световно стопанство. Това съобщи пресцентърът на УНСС.

Кубрат Пулев е приветстван от проф. д-р Цветана Стоянова - заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

По повод на решението си да продължи образованието си Кубрат Пулев заяви: "Всеки трябва да се учи, докато е жив. Аз съм любознателен, искам и обичам да уча. Някои хора не харесват да им се дават съвети, аз обратно - това търся". Пулев заяви, че се ръководи от принципа: "Не ме хвалете - критика кажете".

Кубрат Пулев е получил разяснения за специалностите в отдела "Студенти - магистър".

Боксьорът е избрал УНСС да продължи образованието си, защото смята, че той е един от най-реномираните университети в страната. "За мен е гордост да продължа обучението си тук", заяви Пулев.

В Центъра за прием на документи Кубрат Пулев каза: "Младите хора трябва да знаят, че истината е в образованието. Без него България няма как да просъществува. Всеки един млад човек трябва да се образова, за да може България да пребъде".
БТА