Кубрат Пулев с първи коментар, след като Петър Москов предложи на спортиста да влезе в политиката.

„Петър Москов ме покани на среща, за да обсъдим политическата ситуация. Вчера говорихме по телефона. Дали съм готов да вляза в политиката? – не смятам, че някои политици са по-готови от мен. За мен България е много по-важна от бокса”, заяви Пулев пред NOVA.

Според него политиката е игра на манипулации, на договорки, а спортът е нещо много истинско. „На този етап все още не съм решил дали да вляза в политическия живот. Това е сериозен въпрос за мен. За съжаление, повечето депутати са жадни за власт и пари. Аз съм преодолял тези неща”, поясни Пулев.

Петър Москов предлага на Кубрат Пулев да влезе активно в политиката

„До вторник ще дам отговор дали влизам в политиката”. Това каза Кубрат Пулев по-късно на брифинг след среща с лидера на КОД д-р Петър Москов.

"Аз съм човек, който винаги ще се допита до специалисти във всяка една сфера. Смятам, че това е правилно и че трябва специалисти да управляват и да решават, а не да има шуробаджанащина. Това е моят стил на работа – екипна работа, която истински да е полезна за обществото и хората. Аз го виждам като нов вид политика", допълни той.

Пулев подчерта, че никога не би предал българите и посочи, че според него би могъл да е полезен в много области. „Аз съм човек, който няма да предаде 5 души дори, а какво да говорим за 5 милиона. Не съм човек, който може да бъде манипулиран или да се продаде", твърди боксьорът.

Лидерът на КОД д-р Петър Москов посочи, че разговорът, който е водил с Пулев, е бил много съдържателен.

„Видях човек с абсолютна готовност, човек с ясни публични позиции. Това, което казах на Кубрат след разговора ни е, че, неговото влизане в политиката трябва да носи неговите ценности: почтеността и честността му. Нашето предложение към г-н Пулев е той да бъде представляващият, лицето, гарантът, водачът на това обединение, защото той е човек, който е доказал, че може да гарантира с името, честността и действията си“, допълни той.