/ iStock
Човешкото тяло има добре функциониращ механизъм за детоксикация, който непрекъснато филтрира кръвта, за да елиминира опасните компоненти. Така реално организмът ни се самопочиства от токсини. Понякога обаче количеството на вредни вещества в кръвта може да надвиши нормата. В този случай тялото се нуждае от помощ. 

Можете да му помогнете, като включите определени храни в диетата си.

Разкриха кой плодов сок бори високия холестерол

Бъбреците, черният дроб, червата, белите дробове и кожата са основните органи на филтрация на нашето тяло. Консумацията на правилна храна позволява на тези органи да пречистват по-добре кръвта и помага за предотвратяване на заболявания, съобщават експерти, цитирани от портала En Son Haber.

Сред продуктите, които влияят благоприятно на състоянието на кръвта, експертите посочват ​​авокадо, чесън, цвекло, грейпфрут, ябълки, моркови и зеле. Тези зеленчуци и плодове имат всички необходими микроелементи за пречистване на кръвта от токсини. Освен това повечето от тях намаляват количеството на лошия холестерол, което също допринася за подобряване на кръвоносната система.

Розмарин, кориандър, чай от ехинацея, куркума, глухарче и магданоз също попадат в списъка на храните за пречистване на кръвта. Те стимулират храносмилателния тракт и отделянето на жлъчка, което ви позволява по-ефективно да изхвърляте токсините от тялото.


Орехът - склад за витамини и здраве за сърцето

Лененото семе и лимоновият сок също се добавят към списъка с полезни продукти. Богато на Омега-3 мастни киселини, лененото семе се свързва с токсините и ги извежда от тялото, докато лимоновият сок ускорява черния дроб, повишавайки способността му да филтрира вредните вещества.