Включването на орехи в диетата може да реши проблемите с наднорменото тегло, да стабилизира работата на сърцето, мозъка, бъбреците и да нормализира кръвното налягане.

Отслабнете с пресни орехи

Това твърдят американски учени, които са изследвали свойствата на ореховите ядки. Техните проучвания показали, че орехите влияят положително на работата на сърцето. Благодарение на ядките може да се увеличи нивото на "добрия" холестерол в организма и да се понижат нивата на "лошия".

В състава на орехите влизат голямо количество антиоксиданти. А това означава, че вкусната ядка може да помогне в борбата с възрастовите промени в тялото и уврежданията на клетките. Също така учените открили, че консумацията на орехи намалява риска от рак и подобрява паметта.

Орехите намаляват лошия холестерол

Включването на повече орехи в менюто допринася за значително повишаване на работа ендотела - епителната тъкан, която покрива вътрешната повърхност на кръвоносните съдове. Той синтезира полезни за организма вещества, отговорни за нормализиране на кръвното, работата на бъбреците, съсирването на кръвта и метаболитните процеси мозъка.
24/7 News