Австралийски учени предлагат добавка от броколи за кафе
Австралийски учени предлагат добавка от броколи за кафе / ThinkStock/Getty Images
Учени от австралийската Организация за научно-технически изследвания разработиха прах от броколи, който да бъде добавян към кафе или смути заради полезните му съставки, съобщи в. "Дейли мейл".

Как правилно да пием кафе сутрин 

Зеленчукът е богат на антиоксиданти, но много хора не харесват вкуса му. Затова е уместно под форма на прах да бъде добавяно към напитки или супи, твърдят учените.
 


Кафето помага за свалянето на килограми

Макар и кафе с броколи да не звучи привлекателно, вкусът на зеленчука въобще не се усеща в напитката, казват още учените и допълват, че прахът се добавя, след като напитката е приготвена.

 


Кафето пази сърцето, доказаха учени

Броколито е богато на витамин А, В1, калий, цинк, магнезий. Добавянето на мляко и декорацията пък е индивидуално желание.
 
БТА