Гратисчии попречиха на редовни пътници да се качат в мотриса „Дезиро”
Гратисчии попречиха на редовни пътници да се качат в мотриса „Дезиро” / netinfo

Редовни пътници не успяха да се качат в един от най-ранните сутрешни пътнически влакове от Септември за София – пътнически влак № 10122, обслужван от нова електрическа мотриса „Дезиро”, тъй като влакът е бил пълен с гратисчии.

От гара Ихтиман в пътническия влак № 10122 са се качили над стотина пътници и при спирането на мотрисата в гара Вакарел, която е следващата гара по маршрута на влака, е било невъзможно влакът да поеме още около 100 пътника, желаещи да пътуват към София. В гара Вакарел пътническият влак № 10122 е престоял 84 минути, тъй като пътниците от гарата не са допуснали влакът да потегли.

Ръководството на «БДЖ – Пътнически превози» ЕООД е организирало изпращането на допълнителна електрическа мотриса, за да бъдат обслужени пътниците от гара Вакарел, които не са успели да се качат в пътническия влак № 10122. Част от пътниците от гара Вакарел са използвали бързия влак № 1650 (от Димитровград за София), за да се придвижат до столицата.

При направената проверка по повод създалата се ситуация е установено, че в гара Ихтиман е издаден един-единствен билет за пътуване с пътнически влак № 10122, т.е. над стотина пътници са се качили във влака без превозни документи.