Германската служба за академичен обмен отпуска стипендии за наши студенти
Германската служба за академичен обмен отпуска стипендии за наши студенти / netinfo

Германската служба за академичен обмен (ДААД) отпуска стипендии за изследователски проекти и следване на български студенти и висшисти в Германия за новата учебна година. Това съобщиха от Германското посолство в София, цитирани от БТА.

По поръчка на федералното правителство на Германия ДААД подкрепя световното сътрудничество и обмен в областта на висшето образование и науката. Във връзка с това и за предстоящата учебна година се предлагат стипендии за изследователски проекти и специализации на български студенти и висшисти в Германия. Предварителният и окончателният подбор на кандидатите се извършва в сътрудничество с международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" в София.

Окончателният брой на отпуснатите стипендии съответства на броя кандидатите – колкото повече кандидати, толкова повече стипендии се отпускат. Пребивавалите в Германия повече от една година студенти нямат право да кандидатстват. За повечето от стипендиите кандидатите трябва да владеят добре или много добре немски език, с няколко изключения.