/ netinfo
„Пълнолуние“ е един от най-запомнящите се проекти на Фортисимо Фамилия за тийнейджъри и родители.

След като последният сезон на музикално- образователната програма в зала “България” завърши с концерта #ОТЕЛО, музиката и словото се срещат отново, сред прохладата на Двореца Врана, за да разберем кое от двете изкуства притежава по-силна магия.

Нотите и думите обвиват в мистерия някои от най-любимите актьори и изпълнители, както и емблематични композитори и драматурзи. Юлиан Вергов и Илиана Коджабашева канят на пътешествие измежду редовете на фантастични класически произведения, а Павел Златаров отново ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония, който ще изпълни оркестрови пиеси от Чайковски, Менделсон, Берлиоз и Мусоргски.

По време на концерта ще чуем откъси от мюзикълите „Фантомът от операта“ и „Клетниците“, а оперната певица Вера Гиргинова заедно с популярния млад музикант Ангел Ковачев, ще опитат да ни докажат, че класическата и модерна музика могат да бъдат едно цяло.

Кой свят ще се окаже по-вълнуващ, този на думите или този на музиката, от Фортисимо Фамилия ще ни покажат на 13 юли от 19:00 часа в Двореца Врана.

А за най- малките гости посетили Двореца Врана, от 17 часа предстои забавно образователно ателие на тема: “Какво прави диригентът”, което ще води самият маестро Павел Златаров, диригент на “Пълнолуние”.