Духовна полиция иска Пловдивският митрополит
Духовна полиция иска Пловдивският митрополит / снимка: Дарик - Пловдив

Българските църква, семейство и училище трябва да създадат духовна полиция, която да закриля младите хора от нестихващата агресия. Това каза в пловдивското студио на Дарик Митрополит Николай по повод жестокото убийство на студента Стоян Балтов.

Дядо Николай е ужасен, че в такива тежки за страната ни ситуации се коментират начини за построяването на повече РПУ-та в Студентски град, вместо да се търсят духовните врати към Божието слово и вяра.

„И ние тръпнем в ужас от това, което се случва с нашите деца, и това, което в последно време стана със Стоян Балтов, и търсим начини”, каза той. „Никой не се досеща, че не може до всеки български младеж да поставиш полицаи. Трябва да се замислим, че българската църква, българското училище, семейството ще трябва да създадат духовния полицай, който да седи до сърцето – това е живата съвест”, допълни още той.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай бе водещ на сутрешната празнична програма „Коледно по Дарик". От пловдивския ефир на националната медия висшият духовник благослови слушателите от Южна България и пожела здраве и благоденствие през Новата 2009 година.