Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван
Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван / DarikNews.bg, Тина Соколова
Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван
91744
Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван
  • Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван

Над 700 кг хранителни продукти от първа необходимост и близо 600 лева събра кампанията на Начално училище „Васил Друмев" Пазарджик в помощ на Дома за сираци „Свети Николай" в село Нови хан, стопанисван от отец Иван.

Дарения за приюта на отец Иван събират деца в пазарджишко училище

Кампанията започва, след като по Нова телевизия е излъчен репортаж от Дома, откъдето се разбира, че обитателите отново имат недостиг на храна, разказа учителката Сузи Минева. Така се ражда идеята за акция, с която да бъдат събрани храни и пари.

Идеята дават самите ученици и тя е приета с такъв ентусиазъм, че резултатът - и като сума, и като количество продукти - надминава всички очаквания. От сърце даряват и финансово осигурени хора, и такива, които трудно живеят със скромните си приходи, но съчувстват, защото знаят какво е да нямаш.

Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван
netinfo
За по-малко от месец цялото фоайе на учебното заведение е напълнено с пакетирани хранителни продукти (ориз, фасул, макаронени изделия, юфка, олио, захар, брашно, сол, бисквити и др.), запазени дрехи и детски играчки, които ще бъдат дарени на най-малките в приюта. Родители са се сетили още за кори за баница и биотикви, необходими за трапезата на Бъдни вечер.

Младежи от Кърджали направиха дарение на Дома за сираци в с. Нови хан

Всички 220 ученици ще изпратят в Нови хан и своите коледни и новогодишни послания - ръчно изработени картички, рисунки, писма.

Посланията им са наистина трогателни. Много от малчуганите са убедени, че да оставиш беден човек без подкрепа е все едно да го обречеш на смърт. Както и че ако правиш добро, то се връща към теб многократно.

Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван
netinfo
Това отново доказва, че българинът е милосърден, човечен и добър, подчертава Минева. Безспорно събраните пари, дрехи и продукти са важни, но за нас е още по-важно хората там, които са принудени да се борят за оцеляване, да знаят, че не са сами и че обикновените хора мислят за тях.

Средствата, събрани в дарителската кутия - 588.63 лева, вече са преведени по сметка на Дома.

Цялото дарение ще бъде закарано до Нови хан от родители на първокласници в седмицата преди Коледа.

 

Чуйте сърдечните коментари и искрените пожелания на децата в аудиото.