Дарения за приюта на отец Иван събират деца в пазарджишко училище
Дарения за приюта на отец Иван събират деца в пазарджишко училище / Sofia Photo Agency, архив

Мащабна кампания за набиране на дарения за приюта за бездомни на отец Иван в Нови хан започва в пазарджишкото НУ „Васил Друмев”, съобщават от ръководството на училището. Акцията ще продължи да средата на декември. Събират се най-вече храни и парични помощи. За целта във фоайето е поставена дарителска кутия. Помощите ще бъдат изпратени в приюта в средата на декември, когато най-трудно се намират средства за отопление и издръжка.

Домът за сираци, носещ името на Свети Николай, е единственият в България, който се издържа само с помощи и дарения. Там намират подслон над 300 човека, останали без свой дом. Още при споменаването му идеята била прието с неподправен ентусиазъм от възпитаниците на училището, както и от родителите. Няма дете, което да не е пожелало да участва. Включват се над 230 малчугани, заедно с тези от подготвителната група, водени от идеята на празниците никой да не сяда на празна трапеза.

Във всеки от класовете ще напишат и писма до отец Иван, заедно с ръчно изработени картички за него и живеещите в приюта.