Българите в Ковънтри аплодираха на крака Стоянка Мутафова
Българите в Ковънтри аплодираха на крака Стоянка Мутафова / БГНЕС, архив

Актрисата Стоянка Мутафова участва в среща-разговор с българската общност в Ковънтри, на която беше представена биографичната й книга "Госпожа Стихийно бедствие", съобщиха от Българския културен институт Лондон.

Специален гост в Ковънтри бе и дъщерята на Стоянка Мутафова, Мария Грубешлиева, която като автор на биографията сподели любопитни факти от съвместния им живот и ключови моменти от написването на книгата.

Стоянка Мутафова: Мечтая никога да не ставам нормална и да не напускам сцената

Стоянка Мутафова отговаря над 2 часа на въпроси на публиката, разказвайки за своя творчески път, любими роли, спомени за първите актьорски опити и творческо взаимодействие с колеги, сред които Невена Коканова, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Кръстьо Сарафов.

Стоянка Мутафова - една фурия на 94 (ВИДЕО)

"От моя дълъг житейски опит мога да Ви посъветвам едно - следвайте това, което усещате като призвание и не се обезкуражавайте". Това Стоянка Мутафова посъветва присъстващите на събитието предимно млади хора. Посещението на легендата на българския театър в Англия продължава. На 18-ти ноември, петък, пред публиката в Лондон ще бъде представен спектакълът "Госпожа Стихийно бедствие" с участието на Стоянка Мутафова, Николай Атанасов - Шуши и Ирен Кривошиева.

Проявата е част от програмата на Български културен институт Лондон в рамките на Лондонския фестивал на българската култура.

Източник: БТА