Фредрик Харен - един от най-влиятелните и вдъхновяващи лектори в света на творчеството и иновациите - идва в България, за да разкаже повече за глобалното творчество, креативността в бизнеса и защо е важно да преразгледаме концепцията си за единна фирмена култура, която надхвърля географските граници и движи глобалния успех.

Фредрик Харен е част от топ лекторите от световен мащаб, които ще се срещнат на 23 и 24 октомври в НДК с българската публика по време на мащабното събитие за личностно и професионално развитие е Future Forum, организирано от NOVA и Webit.

Сред първите трима обявени до момента експерти са още Адам Мендлър и Хийт Слоунър, които чрез вдъхновяващи послания за професиите на бъдещето и развитието на индивидуалните таланти ще дадат нова перспектива за личностно и кариерно развитие.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК

Фредрик е експерт по бизнес творчество и автор на десет книги, включително The Idea Book, която е обявена като една от „100-те най-добри бизнес книги на всички времена“. Като световен лектор, поканен да говори пред лидери в повече от 70 държави за важността на бизнес креативността, промяната и глобалното мислене, той е един от малкото, които се гордеят с приза „Награда за международни посланици“ от Global Speakers Federation.

През своята 20-годишна професионална кариера Харен е вдъхновил милиони хора да станат по-креативни и да погледнат на света по нов начин. С тема от личния живот, съсредоточена около „Човечеството към силата на идеите“, той вярва в потенциала на човечеството и безкрайната сила на човешкото творчество.

ПОВЕЧЕ ЗА ФРЕДЕРИК ХАРЕН ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Вдъхновени се от прозренията на Фредрик, съставихме списък от 10 прекрасни мотивиращи мисли:

1. Важна ли е креативността във вашата работа? Дори счетоводителите казват „Да“!
2. Не трябва да се смеем на някого, когато представя идея. Първо слушайте, за да разберете защо смята, че това е добра идея.
3. Опитът е скъпо и ценно съкровище, но като всички ценни съкровища, той също може да попречи на хората да мислят ясно и трезво.
4. Ние никога не сме по-близо до Бог, отколкото когато сме креативни.
5. Смятате ли, че вашата компания прави достатъчно, за да развие креативността на своите служители?
6. Кое е най-креативното нещо, което можете да направите като лидер?
7. Предизвикателство не е бързината на промяната, а човешката неприязън към промяната.
8. Лидерите, които насърчават креативността, насърчават растежа.
9. Правилното количество на въпроси е полезно, тъй като гарантира, че правим нещата по правилния начин и поради правилната причина.
10. Идея минус възприятие се равнява на способността ви да видите, че светът се е променил.

Повече за Future Forum

Future Forum ще даде възможност на посетителите да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти и да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения. Всичко това ще се случи на 23 и 24 октомври в Националния дворец на културата. 

Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg