/ БГНЕС
Президентът към първолаците: Крачете смело по необятния път на познанието
98844
Президентът към първолаците: Крачете смело по необятния път на познанието
  • Президентът към първолаците: Крачете смело по необятния път на познанието
Президентът Румен Радев поздрави учениците и учителите за първия учебен ден. На първокласниците той пожела смели стъпки в познанието, а тези, които ще завършат училище тази година, призова където и да ходят, каквото и да правят, да го правят с мисъл за България.
 
Държавният глава благодари на учителите, подчертавайки, че без тях прогресът е невъзможен. Държавният глава присъства на официалното откриване на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин - Кирил Философ”, което се състоя в Аулата на Софийския университет.

Фандъкова: Учителите са ключът към доброто образование

Румен Радев СУ
БГНЕС

Ето какво още каза президентът: „Днес моите мисли са с най-малките - нашите първолаци, с огромното вълнение за тях и техните родители, защото за първи път те ще влязат в класните стаи. Аз искам да използвам тук от тази трибуна да им пожелая да бъдат здрави и смело да крачат по необятния път на познанието. Мислите ми са и с тези от вас, които тази година ще направят важен житейски избор накъде да продължат своето образование. Каквото и да изберете, избирайте да отстоявате с думи и дела територията на духовността, човечността и достойнството. И още по-важно, където и да отидете, каквото и да вършите, да бъде с мисъл за България. Искам да използвам този светъл ден и да изкажа своето дълбоко уважение и благодарност към вас – българските учители, защото без вашата всеотдайност и вдъхновение, знанието, светлината и прогреса на обществото ни са невъзможни”.

Първият звънец удари: С усмивки, цветя и надежда започна новата учебна година