Моторист самокатастрофира в София заради разлята нафта на оживен булевард. Мъжът изпаднал в абсурдна ситуация, защото полицаите казали, че ще му напишат акт за несъобразена скорост, въпреки че карал с 15 км/ч.

Мъжът поискал протокол за пред застраховател, но му отказали. Препоръчали му да търси друг вариант за покриване на щетите, например в съда, предаде NOVA

Инцидентът става на кръгово кръстовище в „Младост”. Адриан Йосифов спира, след което потегля. Моторът обаче се хлъзга и пада. Оказва се, че на платното има разлята нафта.

Звъннал на 112 и изпратили патрулен автомобил.

Моторист блъсна полицай във Врачанско и избяга

„Предложиха ми да ми напишат акт за несъобразена скорост, който да представя пред каското”, разказа Адриан Йосифов. „Попитах ги каква е съобразената скорост в такава ситуация.

Отговориха ми: „Съжаляваме, нямаме дефиниция за несъобразена скорост. Всяка една скорост е несъобразена, когато има ПТП”. Помолих полицая да бута мотора и да го бута, да видим дали няма да падне”, разказва Йосифов. „Взеха ми проба за алкохол и ми казаха, че няма да ми дадат протокол, щом не искам да ми напишат акт”.