/ Gulliver/Getty Images
Певицата Тейлър Суифт нападна отново мениджъра Скутър Браун и привържениците му, приемайки първата награда "Жена на десетилетието" на сп. "Билборд" на церемонията в Лос Анджелис, съобщи Контактмюзик.

В благодарствената си реч звездата обърна внимание върху "токсичните мъжки привилегии" в шоубизнеса и се върна към темата за продажбата на началния й каталог, без въобще да е поискано мнението й. Тя разказа как са започнали да я чернят, след като вторият й албум "Fearless" печели награди "Грами" за албум и кънтри албум на годината през 2010 г. Тейлър Суифт припомни, че авторството й е било поставено под въпрос.

Жените в музиката
Gulliver/Getty Images

ова се случва, когато жена постигне успех, по-голям от удобния за останалите в музиката", заяви мегазвездата.

Били Айлиш призна, че се чувства "наистина странно" да получи наградата "Жена на годината" на "Билборд" едва 17-годишна. Тя благодари на всички "жени от миналото", за това, че са направили живота й много по-лесен.

Преди Били да излезе на сцената , Синди Лопър я нарече "вълшебна" и каза, че когато е чула нейна песен за първи път, дъхът й е спрял.

Жените в музиката
Gulliver/Getty Images

"Беше толкова емоционална и дълбока", обясни тя.

На церемонията "Жените в музиката" Ники Минаж получи наградата за промени в правилата, Аланис Морисет - наградата "Икона", Бранди Карлайл - наградата за новаторство.

Алиша Кийс получи наградата за въздействаща работа за дейността си за движението "Тя е музиката", чиято цел е да стимулира жените в шоубизнеса.

Росалия беше отличена като изгряваща звезда, а рапърката Меган Ди Стелиън - за влияние заради серията от хитовете й в САЩ и инициативата "Hot Girl Summer", наречена на хита й с Ники Минаж и Тай Дола Сайн, насърчаваща момичетата да не обръщат внимание на чуждото мнение.

Жените в музиката
Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА