Красавиците от женския вариант на „Бандата на Оушън“
Красавиците от женския вариант на „Бандата на Оушън“ / Gulliver/Getty Images
От "Ловци на духове 3" и "Зад борда" до "Бандитките на Оушън", жени изместват мъже в главни роли в редица нови версии на холивудски филми, съобщи Франс прес. Този феномен отразява промените в мисленето, но разкрива също известна мекушавост.

Красавиците от женския вариант на „Бандата на Оушън“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Женската версия на гангстерската филмова сага "Бандата на Оушън" вече е по екраните. Тя е с участието на Сандра Бълок, Кейт Бланшет и Ан Хатауей. Римейкът на "Какво искат жените" (2000) с участието на Тараджи П. Хенсън в образа, в който се превъплъти Мел Гибсън в оригиналната лента, ще се появи по екраните следващата година.

Ева Лонгория и Ана Фарис – усмивки и много чар на червения килим (СНИМКИ)

В новата версия на "Зад борда" Ана Фарис изпълнява роля, поверена на Кърт Ръсел в носещата същото заглавие комедия от 1987 г.
Съзвездие от красавици завладя премиерата на Ocean's 8 (СНИМКИ)

Поредните интерпретации с промяна на пола датират от златния век в Холивуд. Например във филма на Хауърд Хоукс "Петъкът на неговото момиче" (1940) Розалинд Ръсел изпълнява роля, в която преди това се е снимал мъж в "Първата страница" (1931).

Тенденцията наскоро се възползва от движението "Аз също" и опитите на филмовите студиа да отговорят на увеличилите се през последните няколко години обвинения в сексизъм.

"Ловци на духове 3" (2016), в който вниманието е фокусирано върху женски екип ловци на духове, ръководен от героините на Мелиса Маккарти и Кристен Уиг, събра немалко критики в сравнение с излезлия по екраните през 1984 г. култов филм с участието на Бил Мъри.

Недоволството идваше по-скоро от женомразци, тъй като много мъже в зрителската аудитория се противопоставяха на идеята да бъде създадена женска версия на комедията. Според някои медии "Ловци на духове 3" е донесъл над 55 милиона долара загуби на "Сони".
Макар също да бъде критикувана, новата версия на "Зад борда" събра над 70 милиона долара приходи, след като бе заснета с бюджет 12 милиона долара.

В индустрия, която рециклира много от старите идеи и не обича да поема финансови рискове, е нужна донякъде смелост, за да бъде създадена женска версия на филм. Според експерта Кели Конда, продължаващата тенденция, свързана с появяване на женски версии на филми по екраните, е едно малко чудо.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА