Жените са привлечени от мъже, които крият чувствата си
Жените са привлечени от мъже, които крият чувствата си / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Мъжете, които не показват чувствата си, са по-привлекателни за жените, сочи изследване на американски учени. Колкото повече жената е в неведение дали мъжът има чувства към нея, толкова повече го харесва, установили изследователите. В проучването участвали 47 студентки, като всички имали профил във Facebook със снимка и информация за това какво харесват и какво не харесват.

На всяка от жените било казано, че студенти от два други университета са видели профила им заедно с профилите на още 20 жени. След това на дамите били показани профилите във Facebook на четирима мъже, за които им било казано, че са истински, но в действителност били фиктивни. На някои от жените било казано, че тези четирима мъже са ги харесали много, а на други било съобщено, че мъжете са им дали средна оценка. Трета група дами получили умишлено смътна информация за това доколко ги харесват мъжете, посочва БГНЕС.

Учените установили, че жените, които смятали, че мъжете ги харесват много, били по-силно привлечени към тях от жените, които смятали, че са получили средна оценка. Но най-привлекателните мъже в женските очи били тези, чиито намерения не били ясни. „Популярният съвет за първа среща вероятно ще се окаже верен - колкото повече държим хората в неведение доколко ги харесваме, толкова повече те мислят за нас и толкова по-силен е интересът им”, казва проф. Даниел Гилбърт от Харвардския университет.