След ежедневни спекулации относно медицинското състояние на Кейт Мидълтън и продължително мълчание от страна на кралския двор – най-накрая има добри новини по отношение на лечението от рак на херцогинята, каза Edna.bg.

„Беше голямо облекчение, тя понася лекарствата и всъщност се справя много по-добре с лечението“, казва близка приятелка на кралското семейство пред Vanity Fair.

След като медиите отразиха, че Кейт Мидълтън е била видяна навън със семейството си през последните дни, спекулациите се насочиха към това кога херцогинята ще може да се върне към официалните си задължения
 

Според източници на Vanity Fair, докладите, в които се твърди, че Мидълтън едва ли ще се върне на работа до следващата година, са неточни, а Daily Mail твърди, че херцогинята може да се завърне още тази есен.

Все още липсва конкретна информация за официална дата за завръщането й.\
 

Източникът на Vanity Fair сподели, че Кейт не бърза да се върне към официалните си ангажименти и в момента се фокусира изцяло върху възстановяването си.

„Няма времева линия и със сигурност няма бързане. Завръщането й ще бъде, когато Катрин се почувства готова и когато получи зелена светлина от своя медицински екип. Но тя 100% ще се върне на работа, това няма съмнение,” каза друг източник, запознат с темата.

Независимо че е преустановила работата си, херцогинята е била държана в течение за доклад от Кралския фондационен център за ранно детсвто, както и свързаната с него бизнес група.

Помощник на кралското семейство сподели, че Кейт е чела доклада.

Говорител на двореца Кенсингтън обаче напомни, че новината не трябва да се разглежда като знак за връщането й на работа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Edna.bg