/ iStock/Getty Images
С възрастта е нормално да развивате фини линии и бръчки по лицето си. Въпреки че е естествен процес, появата им може да бъде притеснителна. Козметични процедури като поставяне на ботокс и хиалуронова киселина често се използват за намаляване на появата на мимически бръчки, които се появяват, когато изразявате емоции.

Въпреки това, тези процедури могат да бъдат скъпи, а ботоксът или дермабразиото могат да бъдат инвазивни процедури.

За тези с чувствителна кожа химическият пилинг и процедурите за грижа за кожата могат да доведат до неблагоприятни ефекти като зачервяване, лющене и дразнене в продължение на няколко дни след това. Сред многото нови продукти против стареене на кожата аргилеринът се превърна в новата TikTok сензация, пише Edna.bg.
@dr.farzan The best Argireline is back! Diminish and prevent wrinkles & fine lines while hydrating your skin using @Depology multi-peptide serum✨ #finelines #wrinkles #antiaging #depologypartner #argireline #peptide #hexapeptideserum #hexapeptide #peptideskincare #antiaging #skincareroutine #skincareproducts #beauty #agebeautifully #skincare101 #antiagingskincare #antiwrinkle ♬ This Year Blessing by Victor Thompson - Ude Paw Paw
Какво представлява аргилеринът? Как работи?

Аргирелинът е синтетичен пептид, който се предлага под формата на крем или серум с обещанието да постигнете по-млада кожа. Аргирелин е търговското наименование на аминокиселинен пептид, наречен ацетил хексапептид-8 или ацетил хексапептид-3. Тази сложна молекула е разработена след десетилетие на изследвания в сферата на продуктите за грижа за кожата, за да имитира действието на ботокса, което е едно от най-популярните козметични лечения за намаляване на бръчките.

Ботулиновият токсин (ботокса) намалява фините линии и бръчки, като ви дава по-гладка кожа, блокирайки определени нерви, които карат мускулите на лицето да се свиват. Чрез блокиране на тези нерви лицевите мускули се отпускат, което намалява появата на бръчки.

За разлика от инжектирането на ботокс, синтетичният пептид аргилерин се предлага под формата на крем или серум и може да се прилага локално. Така че е лесно да се включи в рутинната ви грижа за кожата и е чудесен вариант, ако искате да избегнете иглите. Излишно е да казваме, че също така е много по-евтин в сравнение с ботокса.
@ksfbeauty.sg Argireline / acetyl hexapeptide-8 is a peptide that may help in reducing wrinkles, earning it the nickname of botox in a bottle. Have you tried it yet? #skincare #wrinkles #skincaretips #skincare101 #theordinary #skincaresg #tiktoksg #sgtiktok #supportlocalsg ♬ did somebody say slay - 💚💜Stone_Milker💛🖤
Какви са предимствата на аргилерина за лицето? Някои от предимствата и ползите на аргилерин серума за лице включват:
  • Безопасен и ефективен за всички типове кожа
  • Лесен за използване у дома като част от ежедневната грижа за кожата
  • Не изисква агресивни процедури с инжекции
  • Намалява появата на фини линии и бръчки, осигурявайки по-гладка и стегната кожа
  • Разтворът на аргилерин може да се комбинира с други продукти за грижа за кожата, като хиалуронова киселина, за да се стимулира производството на колаген
Действа ли наистина?

Хората, които са използвали аргилерин, съобщават, че имат по-малко бръчки. Въпреки това, за разлика от хиалуроновата киселина, която стимулира производството на колаген, аргилеринът не води до производството на колаген и еластин в кожата.

Поради това е малко вероятно да да повлияе на дълбоките бръчки. Освен това реакцията на всеки човек към продуктите против стареене може да варира и вашите резултати може да не са същите като тези на някой друг.

Добра идея е да се консултирате с вашия лекар, преди да опитате нови продукти за грижа за кожата. Поискайте направление за сертифициран дерматолог, ако имате други кожни проблеми или чувствителна кожа.

Колко бързо действа?

Клиничните проучвания са установили, че аргилеринът може да намали появата на бръчки само за една седмица. Отново, индивидуалните резултати варират и вашият отговор към тези пептиди може да е различен от този на други. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Edna.bg