/ netinfo
13 финалиста ще се отправят към първия концерт на живо на 22 октомври
Четирите отбора са готови да се отправят към "Сътворението на звездите". През изминалата вечер менторите направиха своя избор заедно с гостуващите звезди, които се включиха с ценни съвети в избора на участници.

Звезди гостуват в Къщите на съдиите на X Factor (ВИДЕО)

"Вие сте моето оръжие към финала", заяви Любо Киров на момичетата от 4Magic, които впечатлиха него и Миро с уникална комбинация от фолклор и поп звучене. Към финалистите в категория Групи се присъединиха и Марио и Виктория, и група Treasure.

Въпреки вокалните неточности в представянето на Дахмара в Къщите на съдиите, Заки и Мария Илиева решиха да заложат на нея и потенциала й на артист. Към големите концерти ще се отправят и британската актриса Манал Ел Фейтури и Вирджиния Събева.

Изборът на Саня се оказа изключително труден и след обсъждане с победителката в X Factor UK 2015, реши да заложи на четири момичета, които доказаха, че имат вокален талант и присъствие - Ева Пармакова, Йоана Димитрова, Милена Цанова и Мирослава Тодорова.

Криско и примата на българската естрада Йорданка Христова дадоха шанс на най-добрите от момчетата. "Сцената и музикалният бизнес са една голяма джунгла, в която няма място за притеснение", беше коментарът на Криско към Теодор Стоянов, поставяйки под съмнение продължението му в шоуто.

Въпреки това хип-хоп изпълнителят реши, че ще заложи именно на участника от Хасково, на Иван Димитров и Стоянчо Бучков от Македония.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на X Factor, както и на FB страницата на предаването. Епизодите на шоуто можете да видите на Nova Play, а отделни изпълнения можете да видите на официалния канал на шоуто във vbox7.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на X Factor, както и на FB страницата на предаването.Епизодите на шоуто можете да видите на Nova Play, а отделни изпълнения можете да видите на официалния канал на шоуто във vbox7