Във Вануату член на британското кралско семейство е смятан за бог
Във Вануату член на британското кралско семейство е смятан за бог / netinfo

Жителите на държавата Вануату, намираща се на архипелаг в южната част на Тихия океан източно от Австралия, се готвят да отпразнуват рождения ден на своя любим бог – британския принц Филип.

“Телеграф” пише, че племето Яохнанен се кланят на 85-годишния съпруг на кралицата Елизабет, защото там той е смятан за син на древен дух, живял в планините на остров Тана. Аборигените грижливо съхраняват трите портрета на принца, които те имат. Култът към Филип е отпреди половин век. За това, че рожденият ден на техния бог е на 10 юни, жителите на островите научили неотдавна, тъй като всички те са неграмотни.

До празника остават четири месеца, но вече е започнала подготовката за грандиозните тържества. Вождът на племето Джак Наива заяви, че той и хората от неговото племе много биха искали да видят “краля Филип”. Ако той обаче не може да присъства на празника лично, последователите на култа към него ще се радват, ако получат някакъв подарък от своя бог: ориз, малко пари или автомобил Ленд Роувър, който видимо липсва на местното стопанство. (БГНЕС)