Влюбен до уши още след първата среща
Влюбен до уши още след първата среща / sxc.hu

Казват, че истинската любов се намира трудно в наши дни. Но британско проучване опровергава това твърдение, като разкрива, че около 50 процента от хората са се влюбвали още след първата среща.

Проучването показва още, че мъжете се влюбват по-бързо от дамите. Една четвърт от господата признават, че са се влюбвали лудо още от пръв поглед, а 29 на 100 твърдят, че до края на първата среща вече били хлътнали до уши.

Дамите от своя страна никак не бързат в любовта. Те имат нужда от време, в което да преценят потенциалния партньор според неговите интереси и характер, и рядко хлътват сериозно, просто защото мъжът е красив. Само една от пет жени казва, че е била увлечена по мъж от пръв поглед. За представителките на нежния пол ключово значение има разговорът с мъжа, с който са излезли.

А коя е любимата тема на разговор на първа среща? Повече от 40% от анкетираните са категорични, че това са пътуванията. И не само – един от трима признава, че се е почувствал привлечен от човека, с който е на среща, само заради неговите истории и преживявания. Един от десет души пък признава, че би излъгал за пътуванията си, само за да направи добро впечатление.

Други подходящи тема за първа среща според анкетираните са работа (39%), музика (41%) и любими филми и сериали (39%).