Владимир Путин показа как тренира във фитнеса
Владимир Путин показа как тренира във фитнеса / снимка: БГНЕС, архив

Кремъл разпространи снимки, показващи как руският президент Владимир Путин тренира в спортна зала заедно с министър-председателя Дмитрий Медведев, съобщи Ройтерс, отбелязвайки, че публикуването на снимките очевидно има за цел да затвърди мъжкарския образ на Путин в момент, когато популярността му намалява.

Снимките показват как руският президент - с бяла тениска, анцуг и маратонки - тренира на фитнес уред.

Кадрите напомнят за предишни негови заснети изяви, при които той язди кон гол до кръста, лети със свръхзвуков изтребител и преследва тигър.

Путин се разходи с батискаф край бреговете на Крим

Популярността на Путин намалява заради забавянето на икономиката и сриването на рублата, чиято стойност падна наполовина от миналата година в резултат на понижаването на цената на петрола и западните санкции заради ролята на Русия в украинската криза.

След тренировката в черноморската президентска резиденция „Бочаров ручей” Путин и Медведев бяха показани по телевизията да пекат месо и да пият чай, с което беше допълнена здравословната картина.

Рейтингът на руския президент продължава да е висок според западните стандарти. Проучване, публикувано в петък във в. „Ведомости”, показа, че през август 72% от руснаците биха гласували за Путин - за сравнение през май този дял беше 76 на сто.

По данни на социологическия център „Левада” обществената подкрепа за Путин е била 61% през ноември 2013 г. - най-ниското ниво от 2000 г., когато той за първи път беше избран за президент, но се е повишила до над 80% в началото на миналата година, след като руснаците одобриха действията му в Украйна.

Източник: БТА