/ Pixabay

Сериалът „Игра на калмари“ („Squid Game“) се превърна в световен хит само за един месец, което, изглежда, постави началото на „ерата на корейското кино“. Доскоро беше почти немислимо сериал скоро да изрита „Игра на калмари“ от трона, но все пак се случи и кой ще премахне корейците от списъка на най-гледаните, ако не самите те.

Игра на калмари: Снимат втория сезон на култовия корейски сериал

Новият хитов сериал "Hellbound" за рекордно време се изкачи до самия връх на най-гледаните заглавия в платформата. Премиерният епизод беше излъчен по Нетфликс на 19 ноември и постигна огромен успех за по-малко от 24 часа. Комбинацията от хорър, екшън и фентъзи за една нощ се превърна в световен феномен. Историята разказва за пратеници на ада, идващи да Земята да прибират предупредени по-рано грешници и предвещаващи края на света.

Зрителите ще могат да изпитат най-голямото възможно напрежение по време на шест епизода, колкото трае първият сезон. Премиерата на сериала беше през септември на филмовия фестивал в Торонто.
 Психолози предупреждават за възможната вреда от „Игра на калмари“ за децата

"Squid Game", чиято премиера беше в Нетфликс на 19 септември, държеше рекорда за най-гледан сериал в продължение на 46 дни подред. Смята се, че сериалът е гледан от цели 142 милиона домакинства от 94 държави и че печалбата му е 900 милиона долара.

БГНЕС