Феновете на хитовата поредица на Netflix "Игра на калмари" могат да въздъхнат с облекчение. Създателят и режисьор на поредицата Хуанг Донг-хьок потвърди началото на работата по втори сезон.

„Има толкова голям натиск, има толкова голямо търсене и желание да гледате втори сезон. На практика се чувствам така, сякаш нямам избор”, заяви Хуанг. „Но ще кажа, че несъмнено ще има нов сезон. В момента е в главата ми. Планирам снимачния процес", обяви още режисьорът.

Психолози предупреждават за възможната вреда от „Игра на калмари“ за децата

След пускането си в стрийминг услугата през септември, южнокорейската антиутопична драма бързо се превърна в най-гледания сериал, изпреварвайки за броени дни предишния лидер в рейтинга, американския костюмен сериал „Бриджертън“.

Игра на калмари
Gulliver/Getty Images


Хуанг Донг-хьок, който също лично e режисирал всеки епизод на "Игра на калмари", не разкри повече подробности за втория сезон. Той само потвърди, че актьорът Ли Джънг-дже ще се завърне отново в главната роля. „Мисля, че е твърде рано да говорим кога и как ще се случат нещата. Просто ти обещавам това. Ки Хун ще се върне и ще направи нещо за света“, добави режисьорът.

Южнокорейски сериал стана най-популярната продукция на Нетфликс

Сюжетът на „Игра на калмари“ е изграден около мистериозно игрово шоу, в което много корейци желаят да участват. За победата има джакпот от 40 милиона долара. Героят Сонг Ки Хун, опитвайки се да изплати дълговете си и да си върне дъщеричката, се озовава на тайно място заедно с останалите „късметлии“. Там те трябва да се състезават в детски игри, но наказанието за загуба в никакъв случай не е детско, а смърт.

Много образователни власти по света обаче предупредиха родители и учители да не позволяват на децата да гледат сериала.

 
Яндекс