Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е 11-ти сред най-богатите испанци с милиард и половина евро
Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е 11-ти сред най-богатите испанци с милиард и половина евро / getty images
От началото на пандемията COVID-19 богатството на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес се е свило с 25%, обяви испанското издание на Forbes, което изготви списък с най-богатите испанци. Продължилата с месеци карантина в страната удари силно по икономиката на страната, сред силно засегнатите отрасли е и строителният бранш. За главния акционер в строителния гигант ACS остава утехата от спечелената от "кралския клуб" шампионска титла в Примера, както и от 11-то му място сред богаташите с имане от 1,5 милиарда евро, колкото има и 10-тият в ранглистата Мигел Флуса, собственик на хотелската верига „Иберостар“.

Най-богатият испанец си остава Амансио Ортега с 57 милиарда евро, следван от собствената си дъщеря Сандра с 5,6 милиарда, трети е Хуан Родж, президент на „Меркадона“ с 4,1 милиарда евро.

От популярните испанци отличник е знаменитият певец Хулио Иглесиас, татко на Енрике Иглесиас. Кумирът на няколко поколения испанки и латиноамериканки, пазил в младостта си на Реал Мадрид, има 800 милиона евро. Много далеч зад него са спортните звезди Фернандо Алонсо, двукратен световен шампион във Формула 1, със 170 милиона евро, тенисистът Рафаел Надал (160 милиона евро) и футболистът Андрес Иниеста (70 млн. Евро), който се развива успешно и като винопроизводител.