/ Guliver/Getty Images
Провинциален съд във Валенсия, Испания обяви за недействително решението на съд на първа инстанция, който миналата година призна известния певец Хулио Иглесиас за биологичен баща на 44-годишния испанец Хавиер Сантуш Санчес, съобщи ТАСС, като се позова на съдебен източник.

През юли 2019 година съд във Валенсия се произнесе в полза на иска на Санчес, но решението бе обжалвано. Провинциалният съд напомня, че по въпроса са постигнати две съдебни споразумения, като процедурата е започнала още през 1991 г. и е приключила с оттегляне на исковете. Затова съдът се основава на "принципа на недопустимост на повторно разглеждане на вече гледано дело".

Испанец твърди, че е син на Хулио Иглесиас, заведе иск за бащинство

Адвокатът на предполагаемия син на певеца вече заяви, че ще обжалва решението на провинциалния съд и че възнамерява да отнесе въпроса и до Европейския съд по правата на човека, ако се наложи.

Сантуш Санчес отдавна се опитва да получи признание от Иглесиас за бащинство. Майка му е португалска танцьорка, която имала връзка с певеца по времето, когато той бил женен за журналистката Исабел Прейслер.

Тест за бащинство показа, че Хулио Иглесиас има извънбрачен син

През лятото на 2017 г. адвокатът на ищеца увери, че тестът за бащинство показал, че клиентът му е син на певеца. Хулио Иглесиас не призна бащинство. Детектив бе открил материал за извършване на ДНК изследване в боклукчийска кофа в САЩ.

Хулио Иглесиас, който е на 76 години, е един от най-успешните испаноезични изпълнители. Има издадени няколко десетки албума. Бил е женен два пъти - от 1971 г. до 1978 г. за Прейслер, а през 2010 г. сключва брак с Миранда Рейнсбургер, бивш модел от холандски произход.

Звездни бебета на хоризонта: Енрике Иглесиас и Ана Курникова станаха родители на близнаци

Иглесиас официално има осем деца, едно от които е Енрике Иглесиас, който също е изключително успешен певец.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА