Неговата съдба е като сюжет на холивудски филм, достоен за „Оскар“.

„Живеех в лъжа. Сега се чувствам невероятно, започвам нов живот“, споделя 90-годишната Патриша Дейвис, която само допреди няколко години е била Питър – ветеран от Втората световна война.

Роден в Лестършър, Великобритания, още от 3-годишен Питър знае, че иска да бъде жена. За съжаление, той живее във време, в което транссексуалните били отлъчвани. Питър се страхува, че може да бъде подложен на „терапия“ с електрошок, след като разбира за подобни случаи.
Вижте новата транссексуална "Мис Свят" (ВИДЕО)

От 1945 г. до 1948 г. Дейвис служи в Британската армия. Бил е в страни от Далечния Изток като Индия, Палестина и Южна Африка.
Само 21-годишен той се жени за съпругата си, а 40 години по-късно ѝ признава своята тайна. Обратно на очакванията, тя проявява разбиране и дори му купува бижута и рокли, които той носи тайно у дома.

Веднъж, когато се разхожда с токчета вкъщи, тийнейджъри от улицата го забелязват и започват да замерят прозореца му с яйца. Питър все още не се осмелява да разкрие истинската си същност пред света.

Сега, когато е на 90 г. Питър започва да взима женския хормон естроген и открито стартира трансформацията си в г-жа Патриша Дейвис.
Тя признава на приятелите и съседите за намеренията си и получава положителни отзиви.

Тръмп отмени директива, защитаваща транссексуалните деца

„Все едно някакъв огромен товар падна от раменете ми“, споделя Патриша.

Решава най-сетне да разкрие тайната си, след като гледа филма „Момче среща момиче“ (2014 г.), който разказва историята на транссексуална жена от Кентъки.

„И сега не се чувствам 100% в безопасност, но е по-добре, отколкото преди. Хората ме приемат и не се държат грубо с мен“, признава тя.
Американската армия вдигна забраната за служба на транссексуални военни

Патриша Дейвис е пример за това, че никога не е късно да бъдеш такъв, какъвто искаш. Важното е да проявиш смелост и кураж, за да защитиш желанията си. В случая той получава разбиране от най-близкия си човек – съпругата му, с която са заедно до смъртта ѝ през 2011 г.

Съдът реши: За промяна на пола по документи не е задължителна операция

Може би сега тя щеше да се гордее, че съпругът ѝ е щастлив и е постигнал своята най-съкровена мечта.