Вече има матрьошка Медведев
Вече има матрьошка Медведев / БГНЕС
На сергиите на Стария Арбат, меката на амбулантните търговци в Москва, вече има матрьошка с образа на новия президент на Русия Дмитрий Медведев. Засега обаче търговията с новия артикул не върви добре, жалват се продавачите.

Амбулантната търговия на Стария Арбат е своеобразно огледало на родната политика, отбелязва Интерфакс, цитирана от БГНЕС. Продавачите на сувенири както никой друг бързо реагират на промените във висшите ешелони на властта и успяват навреме да заменят изображенията на едни политици с други.

Новата матрьошка с лика на Дмитрий Медведев се появи по сергиите веднага след президентските избори, като засега не се купува много от чуждите туристи, отбелязва Интерфакс. Предлагат се още два варианта – единият е дървена кукла с изображенията на двамата ръководители Путин и Медведев на цена 6000 рубли, другият се разглобява на 10 части, всяка от които символизира конкретен етап от историята на Русия: първата е Путин, втората Елцин, третата Горбачов и така до Петър I. Нагледното пособие се предлага на цена 9000 рубли.