Ванко 1 смята, че е единственият български изпълнител, който отговаря на изискванията на американския шоу бизнес.

Звездните съквартиранти във VIP Brother: Женско царство (СНИМКИ)
 
„На нивото съм на 50 Cent и The Game, само че съм роден в България. Ако бях американец, само с биографията си щях да съм мултимилионер. Без да се тупам в гърдите, мисля, че основните успехи на тази музика са благодарение на мен, помогнах на много хора и създадох наистина звезди – Лошите, г-н 100 кила... Аз съм човекът, който помогна на Николета Лозанова да стане най-известната жена в държавата“, казва Ванко 1.
Смята себе си за "мегамъжкар" и "мръсотиите, които му правят, го амбицират да докаже какво качества има". Може да е добър и внимателен, но и брутален.
 
„Ако не искам да направя нещо, няма да го направя. Ако Big Brother ме накара да се облека като балерина, като жена, още отсега го заявявам, че няма как да стане, а дали ще бъда най-номинираният в историята на VIP Brother, дори в световен мащаб, на мен наистина ми е през... знаете през къде“.
 
В женско царство си представя 15 жени, които се мразят по 600 пъти в минута.
 
„Според мен женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото и ролята в живота“, казва Ванко 1.

Всички звездни участници във VIP Brother 2018 вижте тук