Актрисата и носителка на "Оскар" Вайола Дейвис ("Южнячки", "Отряд самоубийци", "Прегради") се присъединява към актьорския състав на "Балада за пойни птици и змии" по романа на авторката на оригиналната трилогия "Игрите на глада" Сюзън Колинс, предаде ДПА, позовавайки се на "Холивуд рипортър". 

Петдесет и седем годишната Вайола Дейвис ще се превъплъти в образа на злодейката д-р Волумния Галия - главен гейм-мейкър на 10-ите Игри на глада.

"Филмите  от поредицата винаги са се отличавали с впечатляващ кастинг. Развълнувани сме да продължим тази традиция с Вайола Дейвис като Волумния Галия. Нейното внушително и силно присъствие ще добави пластове сложност и заплаха към историята", каза Нейтън Кахейн, президент на филмовата група на компания "Лайънсгейт". 

"Д-р Галия е толкова жестока, колкото и креативна, и  колкото забележителна, толкова и страховита", казва режисьорът Франсис Лорънс.
Лорънс, който не е свързан със звездата от оригиналния франчайз Дженифър Лорънс, е основна фигура в кинематографичната вселена на "Игрите на глада" - той е режисирал всички филми, с изключение на първия.

Предисторията се фокусира върху корените на тираничното наследство на президента Кориолан Сноу (изигран в оригиналната поредица от Доналд Съдърланд), разказвайки за тийнейджърските му години. В ролята на младия Сноу зрителите ще видят звездата от "Били Хлапето" Том Блайт. 

В предисторията Сноу трябва да се подготви за 10-ите Игри на глада - състезание до смърт - като наставлява трибют Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) от Окръг 12, от който произхожда и героинята на оригиналните филми и книги Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс). 

Вайола Дейвис, която освен на "Оскар", е носителка на награди "Златен глобус", "Еми" и "Тони", не е единственият известен актьор, предоставил таланта си на антиутопичната вселена на Панем през десетилетията преди Катнис да разруши садистичния Капитол.

Във филма участват още Джош Андрес Ривера, Питър Динклидж и откритието на "Еуфория" Хънтър Шафър.

Освен Дженифър Лорънс, която дебютира в поредицата през 2012 г. - година след първата си номинация за "Оскар" и година преди първата си награда на американската киноакадемия, във филмите "Игрите на глада" са участвали звезди от ранга на носителката на "Оскар" Джулиан Мур и вече покойния Филип Сиймур Хофман, номинираните за "Оскар" Уди Харелсън и Стенли Тучи, носителя на "Грами" Лени Кравиц. 
 
БТА