/ Gulliver/Getty Images
Наричан едновременно "враг номер 1" на САЩ и "съвременния Робин Худ" Ал Капоне има своето място в световната история. Винаги облечен елегантно, той обичал да говори с журналистите и се изживявал като международна звезда, като не намирал за нужно да се оправдава за престъпленията си.
 
Бандата на Капоне прибирала по 100 милиона долара годишно

Но и Ал Капоне имал слабости. Мафиотът обожавал да ходи на опера, бил голям почитател и на джаза, свирел на банджо. В биографията му присъства случай от 1926 г., когато отвлича пианиста Фетс Уолър с опрян пистолет в главата и го кара да свири нонстоп на тридневното парти по случай рождения му ден.
 

Gulliver/Getty Images


В затвора "Алкатраз" Капоне имал достатъчно време да се отдаде на хобито си. Той свирел всяка неделя на затворниците, дори написал любовна балада. Дългите разговори с пастора, който посещавал лишените от свобода, за живота, любовта и ценностите вдъхновили боса и той създал песента "Мадона Мия". Самият Капоне подарил на отец Винсънт Кейси лист с текста и нотите на собствената си песен за Коледа.
 

"Мадона моя, ти си цвят на рози, ти си чарът, който струи от сърцето на песента. Мадона Мия, твоята истинска любов ме направлява, не позволявай нищо да ме поведе по лошия път и аз няма да сбъркам. Има само една луна над нас, едно златно слънце, има само една жена, която обичам. Това си ти!", пише гангстерът.
 

Gulliver/Getty Images

 
Песента оцелява през годините и през 2009 г. е записана от членове на фен клуба на Капоне. Листът, върху който е писал босът, е продаден за 65 000 долара.