/ Guliver/Getty Images
Том Харди потвърди на страницата си в Instagram, че ще изпълни ролята на американския гангстер Ал Капоне в нов филм, озаглавен "Fonzo", съобщи Контактмюзик.
 
Отдавна се носеха слухове, че на 40-годишния британски актьор ще бъде поверена ролята на един от най-големите мафиоти в нов филм. Сега Харди увери, че ще е в актьорския му състав. "Време е за Ал Капоне", е написал актьорът.
 
 

#Repost via @tomhardy Time for Al Cap #alcapone #tomhardy

Публикация, споделена от Tom Hardy (@tomsohardy) на



Капоне се прочува като лидер на чикагска банда за продажба на контрабанден алкохол през 20-те години на миналия век в САЩ. Борбата за контрол над организираната престъпност между чикагската банда и друга група гангстери води до избиването в Деня на Св. Валентин, когато 7 души от съперничещата с Капоне банда са убити посред бял ден.
 
Вместо да проследи гангстерската война, филмът ще фокусира вниманието върху Капоне, когато е 47-годишен, близо десетилетие след като е бил зад решетките за извършените от него престъпления, развива деменция и изпълненото му с насилие минало е започнало да го обсебва.
 

Ал Капоне
Guliver/Getty Images


Според данни от онова време, Капоне бил прегледан от лекаря си и от психиатър от Балтимор, които заключили, че мисленето му е като това на 12-годишно дете.
 
Гангстерът, вдъхновил създаването на филма "Белязаният", се преместил в имението си във Флорида, където прекарал инсулт и малко по-късно развил пневмония. Той умрял на 48-годишна възраст през 1947 г.
 
Режисьор и сценарист на филма ще е Джош Транк, заснел "Фантастичната четворка", който излезе по екраните през 2015 г.
БТА