/ ThinkStock/Getty Images
Индийската полиция извърши четири ареста в петък, след като селяни брутално пребиха до смърт тигрица, която напада местните хора.

Когато видеото от случката се разпространи в социалните медии, властите казаха, че един от деветимата ранени от по-рано тигрица е починал в болница.

Това е най-новия от нарастващия брой противопоставяния на хора срещу животни в Индия, за които експертите обвиняват свиването на местообитанията и недостига на храна за дивите животни.

Тигрицата атакувала хората, след като се отклонила от парка "Пилибхит" в северната част на щата Утар Прадеш.

След наводнение: Тигрица си почива в човешко легло (СНИМКИ/ВИДЕО)

Десетки въоръжени хора заобиколили животното, след като влязло в село им, преследвали го и го убили с дървени колове и копия.
33 души били издирвани за убийството на тигрицата. Засега са арестувани четирима.

Записаното с телефон видео показва, че хората бият животното, докато то лежи почти неподвижно на земята. Трупът му беше кремиран, така че органите на животните да не попаднат в ръцете на контрабандисти.

Две редки бели тигърчета намериха нов дом в Никарагуа (СНИМКИ)

Около 30 души са убити от тигри в Индия през 2018 г., а над 60 тигри са умрели или са били убити досега тази година в цялата страна.

При един от случаите миналия месец бяха убити тигрица и нейните две малки, след като селяните натъпкали с отрова трупа на крава, която животните атакували предишния ден.

Зоопаркът в Сидни представи три малки редки тигърчета (СНИМКИ)

Допреди няколко години тигрите бяха близо до изчезване в Индия поради бракониерство.

В момента в страната живее повече от половината от популацията на тигрите в света, като при преброяването през 2014 г. са открити повече от 2220 в специални резерви.

Световната популация на тигри е намалена от около 100 000 в началото на 20-ти век до едва 4000, твърдят от Световния фонд за дивата природа.
БГНЕС