Тигрица, която избяга от резерват в Индия в пострадалия от наводненията щат Асам, бе открита да си почива на легло в къщата на местен жител. Смята се, че тя е избягала от националния парк Казиранга, където през последните дни са загинали 92 животни в резултат на тежки наводнения.

Длъжностни лица от група за опазване на дивата природа пристигнаха в къщата и насочиха тигрицата обратно към дома ѝ – джунглата.
Според Индийския фонд за диви животни (WTI), тигрицата за първи път е забелязана до магистрала в четвъртък сутринта, на около 200 метра от националния парк. Вероятно е била обезпокоена натовареното движение по пътя и в крайна сметка е потърсила убежище в къщата, която се намира близо до магистралата. Ратин Барман, който ръководи спасителната операция, каза, че тигрицата е влязла в къщата - която е до магазин - в 07:30 часа местно време и е спала през целия ден.
"Тя беше много изтощена и е имала дълга сладка дрямка ", каза той пред Би Би Си.

Зоопаркът в Сидни представи три малки редки тигърчета (СНИМКИ)

Собственикът на къщата, Мотилал, който притежава съседния магазин, избягал от къщата заедно с членовете на семейството си, веднага щом видял, че тигрицата влиза.
 
"Голямото нещо е, че никой не я безпокои, за да може да почива. Има много уважение към дивата природа в този регион", каза Барман.

Генетици: Съществуват шест подвида тигри

Мотилал казва, че "ще запази чаршафа и възглавницата, на които тигрицата е почивала."
 
По-късно служителите на WTI са били извикани на мястото и са започнали да подготвят безопасен път за бягство за господарката на джунглата.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС